Voeg een bericht toe
 

Captcha Afbeelding


Henk Bloemberg: Boekrecensie

Beste Jos,

 

Met het lezen van jouw boek kwamen bij mij ook weer vele jeugdherinneringen naar boven.

Vooral ook omdat we in dezelfde straat zijn geboren en opgegroeid.

De personages in dit boek worden uitvoerig en op een zeer humoristische wijze beschreven.

Dit neemt niet weg, dat de boodschap van het seksueel misbruik duidelijk overeind blijft staan.

Het is derhalve uiterst schrijnend om in het nawoord te lezen, dat de Beoordeling-en Advies Commissie (BAC)

er zich met een Jantje van Leiden heeft afgemaakt. Specifiek in jouw geval.

Trots mag je zijn op jouw bijdrage aan het tot stand komen van volledige openheid van het misbruik in die zwarte periode.

Hulde en succes met het volgende boek.

Henk.


20/03/21
Frederike Brand: Knap

Hallo Jos,

Gisteren heb ik jouw boek over Peter in het internaat uitgelezen. Knap dat je als volwassene - met alle kennis van dien - toch zo'n overwegend vrolijk boek hebt kunnen schrijven. Een boek met een heerlijk hoog Dik Tromgehalte, kwajongensstreken uit een zorgeloze tijd, zo lijkt het. Juist de korte momenten waarop het verdriet toeslaat en die ene keer dat dit gerepareerd wordt met een knuffel van de nieuwe juf, laat goed de overlevingsdrang zien die Peter (nodig) had.

En ook bedankt voor de vele voetnoten; hoewel ik als originele "Achterhoeker" het internaat, de streek en ook de tijd waarin het boek speelt ken, warern dat vaak interessante aanvulllingen.

Het ga je goed.

Vriendelijke groeten, Frederike Brand


31/07/19
Michel van Enckevort: Reactie

Beste Jos,

Niet te geloven dat iets dergelijks zich feitelijk nog maar zo kort geleden heeft afgespeeld. De gedachte dat ik de hoofdpersoon ken (en daardoor ook extra goed kan visualiseren) maakt het tastbaar en bijzonder. De combinatie van plezier, avontuur, humor en verdriet zorgt voor een makkelijk leesbare mix. Complimenten voor je schrijftalent. Je wordt als lezer inderdaad meegezogen in het verhaal. Mijn vader heeft in zijn jonge jaren ook in een dergelijk internaat gezeten. Helaas is hij op erg jonge leeftijd overleden en heb ik zijn ervaringen daardoor nooit mogen horen. Ik hoop van ganse harte dat hij alleen de leuke kant heeft ervaren maar ondertussen weet ik wel beter. Ik bel je snel om persoonlijk nog een toelichting te geven.

Groeten,
Michel van Enckevort 


11/04/17
Carla Kostelijk: recensie

Jos,

Lezen doe ik niet veel maar dit boek heb ik bijna in één keer uitgelezen. Het leest makkelijk en je zit als lezer gelijk in het verhaal, het is bijna of ik zelf in het internaat rond liep, heel knap geschreven.

Vooral het afscheid dat je van je moeder moest nemen en de troost die je later vond bij mevrouw Wijsveld waren erg emotioneel. Kom maar op met een volgend boek!

met vriendelijke groet,

Carla

 


24/03/17
Truska Bast: Knap gedaan

Wat me bij het lezen van je boek opviel, Jos, is hoe levensecht je de gebeurtenissen hebt weten te maken. Dat is niet makkelijk, weet ik uit ervaring. Het is een terugkerend onderwerp in de schrijfcursussen die ik heb gegeven: schrijf zó dat de lezer het voor zich ziet en kan meebeleven. Dat is jou gelukt. Mijn complimenten!

Hartelijke groet,

Truska Bast


13/02/17
 
Powered by Phoca Guestbook