Voeg een bericht toe
 

Captcha Afbeelding


Frederike Brand: Knap

Hallo Jos,

Gisteren heb ik jouw boek over Peter in het internaat uitgelezen. Knap dat je als volwassene - met alle kennis van dien - toch zo'n overwegend vrolijk boek hebt kunnen schrijven. Een boek met een heerlijk hoog Dik Tromgehalte, kwajongensstreken uit een zorgeloze tijd, zo lijkt het. Juist de korte momenten waarop het verdriet toeslaat en die ene keer dat dit gerepareerd wordt met een knuffel van de nieuwe juf, laat goed de overlevingsdrang zien die Peter (nodig) had.

En ook bedankt voor de vele voetnoten; hoewel ik als originele "Achterhoeker" het internaat, de streek en ook de tijd waarin het boek speelt ken, warern dat vaak interessante aanvulllingen.

Het ga je goed.

Vriendelijke groeten, Frederike Brand


31/07/19
Michel van Enckevort: Reactie

Beste Jos,

Niet te geloven dat iets dergelijks zich feitelijk nog maar zo kort geleden heeft afgespeeld. De gedachte dat ik de hoofdpersoon ken (en daardoor ook extra goed kan visualiseren) maakt het tastbaar en bijzonder. De combinatie van plezier, avontuur, humor en verdriet zorgt voor een makkelijk leesbare mix. Complimenten voor je schrijftalent. Je wordt als lezer inderdaad meegezogen in het verhaal. Mijn vader heeft in zijn jonge jaren ook in een dergelijk internaat gezeten. Helaas is hij op erg jonge leeftijd overleden en heb ik zijn ervaringen daardoor nooit mogen horen. Ik hoop van ganse harte dat hij alleen de leuke kant heeft ervaren maar ondertussen weet ik wel beter. Ik bel je snel om persoonlijk nog een toelichting te geven.

Groeten,
Michel van Enckevort 


11/04/17
Carla Kostelijk: recensie

Jos,

Lezen doe ik niet veel maar dit boek heb ik bijna in één keer uitgelezen. Het leest makkelijk en je zit als lezer gelijk in het verhaal, het is bijna of ik zelf in het internaat rond liep, heel knap geschreven.

Vooral het afscheid dat je van je moeder moest nemen en de troost die je later vond bij mevrouw Wijsveld waren erg emotioneel. Kom maar op met een volgend boek!

met vriendelijke groet,

Carla

 


24/03/17
Truska Bast: Knap gedaan

Wat me bij het lezen van je boek opviel, Jos, is hoe levensecht je de gebeurtenissen hebt weten te maken. Dat is niet makkelijk, weet ik uit ervaring. Het is een terugkerend onderwerp in de schrijfcursussen die ik heb gegeven: schrijf zó dat de lezer het voor zich ziet en kan meebeleven. Dat is jou gelukt. Mijn complimenten!

Hartelijke groet,

Truska Bast


13/02/17
Elly en Laurens Gebbink: Reactie n.a.v. het lezen van jouw boek

Dag Jos

 

Wij hebben beiden jouw boek met veel plezier en grote nieuwsgierigheid (sorry Jos, echt waar) gelezen. Het was voor mij, Elly, ook enigszins herkenbaar omdat ook ik destijds in een internaat, ook wel kostschool genoemd, heb doorgebracht. Gelukkig genoeg heb ik voornamelijk leuke herinneringen aan die tijd bij de nonnetjes. Jos, jij hebt, zo te lezen, met name in het begin een moeilijke en zware periode doorgemaakt waar niemand jaloers op zal zijn. Gelukkig heb je daarnaast ook wel plezierige momenten gekend gelet op de door jou zo prachtig omschreven kwajongensstreken !

Nu jouw boek uit is, jij een deel van jouw jeugd hebt vastgelegd en van jou hebt afgeschreven, hopen wij dat jij deze , over het algemeen genomen, minder plezierige periode in jouw leven hebt kunnen afsluiten. Indien dat (nog) niet het geval is, rijst bij ons de vraag : Komt er een vervolg ? Wij laten ons graag verrassen.

Jos, nu wij jou ook persoonlijk een beetje hebben leren kennen, maak jij op ons de indruk een blijmoedig en gelukkig mens te zijn, samen met jouw lieve Anne en jullie kinderen.

Met vriendelijke groeten, Elly en Laurens 


28/11/16
 
Powered by Phoca Guestbook